Game of Boards.....helyett

2020. április 17. 15:50 - DFMVK2

Minden hónap utolsó péntek délutánján 15 órától társasjátékos találkozó, a Game of Boards helyszíne könyvtárunk. A találkozók során többféle, a könyvtárban megtalálható társasjáték is kipróbálható, de mindig van egy kiemelt, ajánlott játék, illetve a résztvevők is hozhatnak magukkal társasjátékot.

2019_januar_plakat.jpg 2019_februar_plakat.jpg

 

 

 

 

 

A könyvtár zárva tartása miatt sajnos erre a találkozóra egyelőre nincs lehetőség, de a program házigazdája, Penkalo Alex összeállított egy ajánlót, hogy a társasjátékok kedvelői addig is - míg a személyes találkozásra alkalom nyílik -, ötleteket meríthessenek, ismerkedjenek a játékokkal. 

JEM Magazin

jem_042.pngJátékos Emberek Magazinja (JEM) egy ingyenes, online társasjáték-magazin. Célja a társasjátékozás élményének terjesztése, a társasjátékos kultúra népszerűsítése. A társasjátékok iránt érdeklődőknek (tapasztalattól és életkortól függetlenül) szeretnének játékokat bemutatni, és képet adni a társasjátékos világ eseményeiről. Játékismertetőikben áttekintést kívánnak adni a játékok működéséről és hangulatáról. A játékokról igyekeznek objektív kritikát megfogalmazni minősítés nélkül, bemutatva annak tulajdonságait, jellemzőit. Szeretnék megosztani olvasóikkal a játékokhoz kapcsolódó személyes élményeiket, tapasztalataikat. (forrás)

A magazin számai tartalmazzák a játékleírásokat,  esztétikus kivitelben, pdf formátumban letölthetők

tabula.png

Tabula Magazin

A Magyar Társasjátékos Egyesület oldalán található a Tabula Magazin, amely a 2008 és 2010 közötti időszak meghatározó online társasjátékos kiadványa volt. Ajánlóinak színvonala és kidolgozottsága mindmáig értéket képvisel. Lapjain a gémer játékok ajánlója mellett számos családi társasjáték ismertetője is olvasható.

  fwg.png 

A Fun With Geeks által a legjobb 10 családi társasjátéknak tartott játékról itt nézhetünk meg rövid ismertetőt.

 

Néhány ajánlott (köztük több díjazott) társasjáték, és játék menetének ismertetése tekinthető meg az alábbi játékbemutató videókban, melyek a képekre kattintva indíthatók.

kingdomino_box_front_2.jpg

maze.png  azul_box_front_2.jpgdixit.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9215617218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása