Húsvét

2020. április 10. 10:57 - DFMVK2

Irodalmi Jelen: "Istenes verset olvasni felér egy imádsággal"

munkacsy_golgota.JPG

Az Irodalmi Jelen áprilisi száma letölthető a folyóirat honlapjáról.

Első oldalain egy érdekes koncepció alapján szerkesztett művet olvashatunk, Ha megnyílik a szelíd ég felettem címmel egy szonettkoszorút. A jézusi keresztút 14 stációját idéző, versszakként megjelenő szonettek 3 szerző költeményei. Böszörményi Zoltán kezdi a művet, majd Vesztergom Andrea és Vörös István felváltva folytatják, úgy átadva egymásnak a szót, hogy egy adott szakasz utolsó sora, egyben a következő szakasz első mondata. Végül ezek a közös mondatok egy mesterszonetté állnak össze.

Az online folyóiratban olvasható, "Istenes verset olvasni felér egy imádsággal" c. cikkben az Irodalmi Jelen szerzőit arról kérdezik, hogyan élik meg a nagyböjtöt, milyen szerepe van ebben a mostani, kilátástalannak tűnő helyzetben az imának, az online követhető vallási szertartásoknak, működhet-e a klasszikus és kortárs vers imaként.

Kép: Munkácsy Mihály: Golgota

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr3915601334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása